Tein viimeviikonlopuksi meidän moottoripyöräkerhon pikkujouluihin pari hyydykekakkua. Tästä satsista tuli kaksi kakkua, ei mitenkään hirmu korkeita. Irtopohjavuoat on n. 23 senttiset halkaisijaltaan.
Kahteen kakkuun:
iso paketti siirappipareita
120 g sulatettua voita
Piparit murskataan ja voisula sekoitetaan joukkoon.
Massa painellaan kahden irtopohjaisen vuoan pohjalle.
Laita jääkaappiin.
Valmista täyte:
11 liivatetta kylmään veteen likoamaan
Vatkaa 7 dl vispikermaa
Lisää joukkoon
200g maustamatonta tuorejustoa
2 prk rommirusina-rahkaa
1 pieni paketti rusinoita
sokeria maun mukaan
1 tl piparkakkumaustetta
Kuumenna rommia vajaa desi ja sulata liivatteet siihen.
Valuta seos täytemassaan rivakasti samalla sekoittaen.
Jaa täyte kahteen vuokaan ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Vatkaa 4 dl vispikermaa ja pursota ne kakun pintaan sen jälkeen, kun olet irroittanut reunat. Koristele esim. pienillä sydänpipareilla, helmiäisnonparelleilla ja suklaakuvioilla.
Kuulemma oli hyvää :)