Tein viimeviikonlopuksi meidän moottoripyöräkerhon pikkujouluihin pari hyydykekakkua. Tästä satsista tuli kaksi kakkua, ei mitenkään hirmu korkeita. Irtopohjavuoat on n. 23 senttiset halkaisijaltaan.

1260639886_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1260639924_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kahteen kakkuun:

iso paketti siirappipareita
120 g sulatettua voita

Piparit murskataan ja voisula sekoitetaan joukkoon.
Massa painellaan kahden irtopohjaisen vuoan pohjalle.
Laita jääkaappiin.

Valmista täyte:

11 liivatetta kylmään veteen likoamaan

Vatkaa 7 dl vispikermaa

Lisää joukkoon
 200g maustamatonta tuorejustoa
2 prk rommirusina-rahkaa
1 pieni paketti rusinoita
sokeria maun mukaan
1 tl piparkakkumaustetta

Kuumenna rommia vajaa desi ja sulata liivatteet siihen.
Valuta seos täytemassaan rivakasti samalla sekoittaen.
Jaa täyte kahteen vuokaan ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Vatkaa 4 dl vispikermaa ja pursota ne kakun pintaan sen jälkeen, kun olet irroittanut reunat. Koristele esim. pienillä sydänpipareilla, helmiäisnonparelleilla ja suklaakuvioilla.

Kuulemma oli hyvää :)