1037833.jpg

1037834.jpg

1037835.jpg

Ystäväni isälle, joka on todella kova lintupongari, tein tälläisen aiheeseen sopivan kakun. Lintulaji olisi kyllä pitänyt olla harvinaisempi, mutta päätin vetää varman päälle, ettei lajitunnistettavuus kärsisi :)

Kakkupohja oli suorakaiteen muotoinen, iso. Leikkasin toisesta päästä palan pois ja siitä rakentelin tuon hiekkadyynin. Pongaushökötys ja linnut on sokerimassasta, lumpeen lehdet ja heinät marsipaanina. Vesi ja hiekanpohja sokericremeä. Hiekkana ruokokidesokeria. Pursotukset floravispillä. Yritin siinäkin vetää varman päälle ja lisäsin joukkoon vaniljakreemijauhetta. Se napakoittaa vispin todella hyvin ja estää mainiosti sen, mikä kyseistä kermankorviketta tuntuu usein vaivaavan. (huonosti vatkautuvaa välillä)

Kakun sisään laitoin mansikkasurvosta ja vispin sekaan annoksen vaniljakreemiä.

 

Vähän on ollut hiljaista täällä blogissani. Mennyt viikko vierähti vauhdilla, kun oli vanhempainyhdistyspalaveria, pihan tasoittelun seuraamista sekä kääk sentään, eksyin Pirates of the Caribbean fanfiction sivuille. Siellä sitten vierähti muutama yöntunti. Ja tietty Facebookissa :)
Jossain välissä olen kuitenkin ehtinyt paistamaan kuuteen piparitaloon osat ja koristella ne. Kuvia tulee sitten kun saan ne kasattua, ovat menossa koulun joulumyyjäisiin.
Tänään meillä oli vielä koiramme jäähyväiset, kun laskimme tuhkat maan uumeniin.
Tälläisiä jorinoita tänään.