Tänään vietti yritykseni 13-vuotisjuhlaansa.Juhlat vietimme ihan vaan tämänpäiväisten asiakkaiden kesken.Kakkua aloin tehdä eilen illalla kahdeksan jälkeen ja viimeiset pursotukset turautin 00.35.
Kakku on oma muunnelma Vanhanajan Pitsikakusta.
Pohja:
6 munaa
2dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri.Sihtaa kuivat aineet joukkoon.Paista 175C noin 35min.
Kostutus:
Persikkapurkin (400g) mehut
Täyte:
1 sitruuna
2 munaa
1,2 dl sokeria
75g voita
Keitä täytteestä kiisseli;Raasta sitruunan kuori ja purista mehu,laita kattilaan kaikki kiisselin aineet.Vatkaa hyvin sekaisin ja kuumenna koko ajan sekoittaen,kunnes kiisseli sakenee.Älä keitä.Anna kiisselin jäähtyä.
Vatkaa 4dl kermaa vaahdoksi
Lisää kiisseli vaahdon sekaan ,lisää sokeria maun mukaan.
Täytä kakku(kaksi väliä)tällä seoksella ja lisää kumpaakin väliin persikka paloja.
Kuorrutus;
2dl kuohukermaa
2 pussia hopeatoffee karkkeja
Laita ainekset kattilaan ja sekoittele kunnes karkit sulaa ja kastike sakenee.
Kaada kastike kakun päälle.Pursota reunat.
Koristekukkien ohjeet löytyy mm. Marielta täältä