1265563386_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sain tehtäväkseni synttärikakkua kyläläisellemme.
Vinkeiksi sain kotiseutuharrastuksen, työkuviot (kankaat) ja kukkia, Pikku Myykin olisi mahdollinen.

Noista lähtökohdista sitten sain idean tehdä kurkkauksen kevääseen, pitsisten ikkunaverhojen lomasta.

Kakku tuli tehdä laktoosittomana ja vatuilla höystettynä.

Paistoin 6: n munan pohjan neliön mallisessa vuokassa.

Täyte:
3,5 dl  vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
350 g vadelmia
1 dl sokeria
6 liivatetta

Lisäksi väleihin laitoin pakastevadelmaa, jotka kaikki äitini oli metsästä kerännyt kesällä.

Kakun kostuttelin sitruunaisella mehulla.

Marsipaanipinnan alla on sokericremeä, sekin laktoositonta tietenkin. Pursottelut samaa tavaraa.
Koristeet osin marsipaania, osin sokerimassaa.

Paljon Onnea Päivänsankarille!