Tänään vietimme poikamme synttäreitä. Sukulaisia ja tuttavia saapui sankoin joukoin, vaikka oli aika monta porukkaa noron ja flunssan kourissa.

Alvari kertoi haluavansa tälläisen kakun :)

Alvari alkoi lomareissulla puhua, että haluaisi kakun, jossa Hessu on osittain muuttunut ihmissudeksi Yllättynyt. Mulla ei ollut aavistustakaan, miltä semmoinen mahtaa näyttää, mutta sitten hän löi pöytään eilen illalla Akun taskarin "Munaajan Paluu". Siellä sivulla oli sitten tälläinen kuva... Lähikaupastamme löytyi Alvarin mielestä sikahienoja valkoisia rottia, jotka piti sitten täräyttää myös kakkuun. No, nyt on lapsen toiveiden mukaan tehty kakku, vaikka äiti ei kyllä oikein ymmärtänytkaan Nolostunut

Kakkupohjan paistoi ihana serkkuni, gluteenittomana.

Täytteeseen sain idean lomareissulta, kun uudet tuttavamme kertoivat tyttärensä suuresta herkusta. Vähän jatkojalostin ideaa:

4 dl vispikermaa kovaksi vatkattuna
500g Polar metsämansikkarahkaa
maitosuklaalevy sulatettuna joukkoon
1dl sokeria
6 liivatetta

Tein tämän kotona nyt taloussuklaaseen, kun muutakaan ei sattunut olemaan. Luulisin, että tuo maitosuklaa antaa pehmeämmän maun.

Lisäksi laitoin väliin mansikkahilloa.

Reunoilla kaakaolla maustettua vispikermaa.

 

Toisena makeana tarjosimme vieraille Kinuski-puolukkakakkua.

Pohja:

Eldoradon marjamuromysliä (sopiva määrä, en muistanut mitata, sorry)
100g sulatettua voita.

Painele irtopohjavuoan(24cm) reunoille.

Täyte:

5 dl vispikermaa
2 purkkia ranskankermaa
1 prk kondensoitua maitoa, kinuskiksi keitettynä
200g puolukoita
½ dl sokeria
7 liivatetta

Vatkaa kerma ja sekoita sen joukkoon kinuski, puolukat, ranskankermat ja sokeri. Sekä kuumaan veteen liotetut liivatteet ohuena nauhana. Kaada vuokaan ja anna hyytyä mielellään yön yli.

Pinnalle höyläsin juustohöylällä valkosuklaata.

Tämä oli oikein mukavan makuista. Luulin, että jääkaapissa olisi ollut tuorejuustoa, muuta eipä sitten löytynytkään, joten laitoin vaan nuo ranskankermat ja ihan hyvin toimi :)