2156294.jpg

 

2156301.jpg

Nyt täytyy kyllä itse sanoa, että sain kokea onnistumisen ilon tässä kakussa. Toivottavasti kakku oli myös suun mukainen siellä minne se meni.

Tuttavani kysyi, vieläkö viitsisin ennen joulua tehdä heille kakun ja vastasin, että jos joku simppeli käy, niin sitten kyllä. Ainoa esitetty toive oli, että jos edes joku punainen kukka, että tulisi joulun tunnetta.

Kakusta tuli sisällöltään jouluinen. Pohjan tein Marien ohjeella (Piparin makuinen puolukkakakku) Tein ohjeen annoksen kaksinkertaisena. Tässä tuo  Marien resepti mukailtuna:

6 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria(käytin muscovadosokeria)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 rkl santa marian piparkakkumaustetta
2 rkl siirappia

Vatkaa munat, fariinisokeri ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää siirappi ja sekoita lusikalla sekaisin.

Paistoin silikonivuossa 150 asteessa 1h 10 min. Kesti aika kauan kypsyä.

Täytteeseen käytin:

 3 dl puolukoita soseutettuna
1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
200g vaniljatuorejuustoa
1 purkki kondensoitua maitoa( kinuskiksi keitettynä)
5 liivatelehteä

Soseuta sauvasekoittimella puolukat ja sokeri.Lisää seokseen kondensoitu maito. Vatkaa kerma ja sinne sekaan tuorejuusto. Yhdistä kermaseos ja puolukkaseos. Lisää kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatteet ohuena norona joukkoon.

Täytteestä riitti kahteen väliin ihan kivasti, mutta jos haluaa oikein paksut kerrokset kakun väliin voisi kermaa vatkata vaikkapa 2 dl enemmän. Kostutin kakun sokerivedellä.

Kakun pintaan sivelin sokericremen (vähäsuolainen voi, tomusokeri, sitruuna-aromi). Marsipaanin värjäsin kunnon valkoiseksi. Kun marsipaani oli tasoitettu kakun päälle, suihkutin pintaan helmiäissuihketta. Sen jälkeen painoin muoteilla apukuviot ja pursotin ne sokericremellä(lisätty valkoista väriä). Sitten ihmettelin, että minne miä ne punaiset kukat laitan, joita olin tehnyt 5 kappaletta.
Kukat asettuivat paikoilleen hetken fundeeraamisen jälkeen. Less is more, tuli taaskin todettua ja kakku sai yllensä kahden kukan lisäksi vain ja ainoastaan kaksi kultapalloa
. Ruusuihin oli ripoitellut hieman kultaista discohilettä.