Vietettin tässä taannoin tyttäremme synttäreitä.Laiskuus iski, enkä ole saanut kuvia näytille. Oli ihan mahdoton leipomisviikko takana. Tissikakkuja, hääkakkuja, hoitopaikkaan synttärikakku, kaverisynttärit ja sitten vielä normaalit duunit päälle... Seliseli :) No tässä tulee nyt kuitenkin jotain, laitan kaikki samaan postaukseen...

Kaverisynttäreillä hän halusi ehdottomasti tarjota Jack Sparrow-kakkua. Yritin kyllä puhua yli (ihan oikeesti) kun ajattelin, että kaikki luulee sen olleen äitin tahto embarrassed.gif. Kuva tilattiin Confetista ja kakun sisällä oli pätkismoussea.

1846762.jpg

Hoitoon vietiin ihan tavallinen vadelmakermakakku ja sitä ei tullut edes kuvattua.

Kotikekkereihin laitettiin tarjolle suolaisiksi ihan vaan pastasalaattia ja fetasalaattia patongin kera. Makeina oli Bonoffee-torttua Ullan ohjeella, Maapähkinämousse-kakkua Emerald citystä
kirsikkatorttua, jonka ohjeen sain naapurista. Ohje (löytyy alempaa) oli Anna lehden seinäkalenterissa. Oli muuten todella hyvää. Sekä delfiinikakkua, josta tunnustan etten jaksanut paneutua siihen enää tippasen vertaa...

Tässäpä kuvia:

1846775.jpg

1846792.jpg

1846800.jpg

Kirsikkamurupiirakka (ANNALEHTI) ei sanasta sanaan
12 annosta* vuoka 26-28 cm

POHJA

4 dl Vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl maitoa

TÄYTE

1 l kirsikoita
3/4 dl sokeria
2 rkl kirsikkalikööriä
3 rkl perunajauhoja

PINNALLE

50 g pehmeää voita
3/3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita

Sekoita keskenään kuivat aineet sekä rasvasula. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen maito, kuivat aineet sekä voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Poista kirsikoista kivet. Sekoita joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot. Levitä taikinan päälle.
Nypi kulhossa pehmeä voi, sokeri ja kaurahiutaleet. Kaada muruseos kirsikoiden päälle.
kypsennä piirakkaa 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen tarjoamista.

( ei meillä kyllä mitään kirsikkalikööriä ollut, heitin pari lusikallista ihan kirkasta :) )