Tomusokerihunnutus unohtui :)
Maittavat suklaaherkut-kirjasta on tämä torttu.
100g jauhoja
25g mantelirouhetta
70g margariinia
3rkl vettä
Täyte:
400g päärynänpuolikkaita mehussa
50g voita
2 vatkattua munaa
100g mantelirouhetta
2rkl kaakaojauhetta
3 tippaa karvasmanteliöljyä
Suklaakastike:
50g hienoa sokeria
3rkl vaaleaa siirappia
1dl vettä
175g tummaa suklaata paloiksi murrettuna
25g voita
Voitele piirakkavuoka (halk 20cm) kevyesti.Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita mantelit joukkoon. Nypi margariinia jauhoihin, kunnes seos on nokareista. Lisää niin paljon vettä, että saat pehmeää taikinaa. Peita kannella ja nosta 10 min pakastimeen. Kauli taikina ja siirrä vuokaan. Painele pohjaa haarukalla ja nosta jääkaappiin.
Valuta päärynät. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoitamunat joukkoon. Lisää mantelit, kaakaojauhe ja karvasmanteliöljy. Levitä seos torttupohjalla. Asettele päärynät sen päälle ja painele kevyesti sisään. Paista 200asteeseen lämmitetyssä uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja hunnuta tomusokerilla
Suklaakastike:
Kuumenna sokeria, siirappia ja vettä varovasti, kunnes sokeri liukenee. Hauduta 1 minuutti. Nosta liedeltä. lisää suklaa ja voi ja sulata jatkuvasti hämmentäen. Tarjoile tortun kanssa.
Minä olin laiska, enkä tehnyt tuota kastiketta, kaadoin kaupan toffeekastiketta purkista :)