687766.jpg

Maittavat suklaaherkut-kirjasta löysin suklaapavlova-ohjeen. Vaihdoin vadelmat mansikoihin ja lisäsin kerman sekaan mariannerouhetta. Tällä ohjeella pitäisi tulla kolme levyä noita marenkijuttuja, mutta mulla massa loppui kahden ja puolen kohdalla. Kannattaa tehdä ehkä hiukka isompi annos. Tässä kuitenkin ihan alkuperäinen resepti:

3 munanvalkuaista
175 g hienoa sokeria
1 tl maissitärkkelystä
25 g tummaa suklaata hienoksi raastettuna

Täyte:

175 g tummaa suklaata
4 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna (laitoin 2,5 kun oli vain 2 kerrosta)
mansikoita

1. Piirrä leivinpaperille kolme suorakulmiota (n. 10*25 cm) ja laita ne kahdelle pellille
2. Vaahdota valkuaiset ilmaviksi. Lisää vähitellen sekaan puolet sokerista. Vatkaa seos erittäin kiinteäksi ja kiiltäväksi.
3. Hämmennä varovasti lusikalla sekaan loput sokerit, maissitärkkelys ja suklaaraaste.
4. Lusikoi marenkiseos pursotinpussiin ja pursota suorakulmiolle vieriviereen marenkitankoja.
5. Paista pohjia 140 asteessa 1,5 tuntia. Anna uunin jäähtyä, marenkeineen päivineen, luukku kiinni.  Irrota jäähtyneet marengit vasta täysin kylminä.
6. Päällystä kerrokset sulatetulla suklaalla, kermalla ja mansikoilla. Päällimmäiseen kerrokseen voit jättää hieman suklaata valutettavaksi pintaa. Tarjoile heti
.