674524.jpg

Tein illalla hieman näitä marsipaanikukkasia ja muistin kerrankin ottaa kuvia. Toivottavasti teille on jotain iloa näistä vaihekuvista.

674439.jpg

Tässä on suunnilleen kaikki tarvikkeet mitä käytin, lukuunottamatta kaulinta yms. Marsipaania minulla oli luonnonvalkoista ja vihreää lehtiin. (joiden tekemistä en enää muistanut kuvata, mutta ne on vain pizzaleikkurilla leikattu plus pari ruusunlehtimuotilla tehtyä) Värejä siis vain valkoinen ja pinkki. Kristallipulvereita valkoinen, pinkki ja bordeaux.

674442.jpg

Liljamuotilla kuvio, pallopäisellä työkalulla reunoja hieman ohuemmaksi.

674443.jpg

Tässä mulla on liljanaula käytössä, jokin muukin kuppimallinen pidike käy, esim kynttilänjalka...Paina kukka kuoppaan ja tee hieman syvennystä painamalla pallopäävehkeellä

674446.jpg

Tee marsipaanista pieni pallukka kukan keskelle ja maalaa sitten ohuet viirut muotin jättämiin uriin.

674448.jpg

Maalaile haluamillasi väreillä, kannattaa aloittaa vaaleista väreistä

674449.jpg

674450.jpg

Anna värien hiukka kuivua, lisää kristallipulveria ja maalaa pieniä pilkkuja. Lisää heteet. Kristallipulveri päälle laitettuna pehmentää pois näkyvistä siveltimen jälkiä. Tuon kuvassa olevan isoimman liljan olen värittänyt pelkillä kristallipulvereilla, pilkut vaan maalasin. Anna kukan kuivua seuraavaan päivään muotissa. Otin itse kuvauksen ajaksi heti pois, mutta laitoin sen jälkeen oitis takaisin.

674453.jpg

Pienellä kukkamuotilla otettuja kukkiakin voi hieman tuunata ;) Paina pienimmällä marsipaani työvälinesarjan päällä kolot terälehtiin. Lisää kristallipulveria ja sokerihelmi

674455.jpg

Oliskos tämä Daisy-muotti nimeltään ? Toisen kukan terälehtiä muokkasin tuolla samalla päällä kuin edellistäkin. Toista taas pienimmällä pallopäisellä välineellä. Tulee jonkin verran erimallista jälkeä.Kukan voi täyttää vaikka koristelugeelillä tai sokerihelmellä.

674456.jpg

Näitä kukkia näin ensimmäisen kerran Eben tekemänä ja ihastuin niihin oitis. Helppoja ja kauniita. Kuvasta varmaan selviää tekotapa.

Ei siis tarvitse valtavaa muotti- ja työväline-, eikä värisatsia kun saa tehtyä jo monenlaisia koristekukkia!