594482.jpg

594483.jpg

Tämän kakun myötä opin, etten tee enää sulatetulle suklaalle pursotuspussia tavallisesta pakastuspussista. Pritsailin pintaan sievästi jo muutaman jutun kun pussi levähti kunnolla :( Siirtelin sitten lijat uuteen paikkaan ja jouduin tekemään tuollaisia omalaatuisia kuvioita vielä muutamien pisaroiden hämäykseksi. En tiedä olisitteko huomanneet, jos en olisi paljastanut...

Tein kuuden munan pohjan. Täytin omenahillolla ja mangomoussella.

Edit: lisäsin ohjeistusta

Eli tuo mangomoussetäyte, Ullan ohjetta( tässä originaali, kopioin sen ja muokkasin vähän) hieman muokkasin ja tein sen näin

Täyte:
1 iso prk (425 g) säilykemangoa
1 dl sokeria
½ dl vettä
2 keltuaista
7 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua liivateveteen
3 dl Flora vispiä

Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta kunnes täyte jäähtyy ja se on kuohkeaa.
Liota liivatteet. Liuota ne kiehuvaan veteen (n.½-1 dl) johon olet laittanut sitruunamehua.
Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto mangososeen kanssa.
Lisää kermavaahto

Kinuskikuorrutteen ohjeen löysin täältä

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
2 tl voita
1 tl

vanilliinisokeria

Valmistus: Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 20 - 30 min. Kinuski on valmista, kun tippa kinuskia jähmettyy kakun reunalle imeytymättä kakkuun. Sekoita voi ja vanilliinisokeri kinuskiin ja kaada seos hieman jäähtyneenä kakun pinnalle ja reunoille

Minä kun en ole lainkaan mikään kokkailuihminen, pengon netistä näitä ohjeita. 379.gif