493115.jpg

493117.jpg

Nyhversin sitten illan näitä ;). Merja oli kerran tehnyt ihania Petit Fours-pienoisleivoksia ja ne jäivät kutkuttamaan mieltäni. Nää ei kyllä ole lähellekään Merjan taituroinnin veroisia, mutta onpahan kokeiltu.Noi pienet sydämet on varmaan sen kokoisia kuin näiden leivosten tulisi olla. Vertailin noiden kuulien kokoa suhteessa leivoksiin. Luulin, että kaapissa olisi ollut myöskin tummaa suklaata päälle, muttei sitten löytynytkään. Joku varmaan on makeanhimossaan nekin salaa yöllä popsinut ;) . Koristelutkin jäivät vähän ykstotisiksi. Alunperin meinasin tehdä enemmän noita keltaisia, väri alkoi kuitenkin tökkimään ja niinpä tein sitten vaaleanpunaisia enemmän.

 

Mantelipohja:


150 g Mantelimassaa
75 g Voita
100 g Kananmunia
10 g Vehnäjauhoja

Sekoita mantelimassa ja voi tasaiseksi massaksi. Lisää munat ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Annostele massa matalalle pienelle reunapellille ja paista 190 asteessa. Pohjaa voi käyttää erilaisiin pienoisleivoksiin ja vaikkapa yhtenä pohjakerroksena täytekakkuun.(kopioin Merjan antaman pohjan, puolitin määrät)

Leikkasin kahtia ja väliin laitoin kerma-sitruunatuorejuustovaahtoa.Unohdin kostuttaa ;) Samaa vaahtoa hieman pinnalle. Kaulin marsipaanin ohueksi ja laitoin sen levyn päälle. Viritelmä oli jääkaapissa tunnin ja sitten muotilla otin nuo kuviot.

Päälle laitoin tomusokeri-valkuaiskuorrutetta ja jähmettyneen kuorrutteen päälle valkosuklaata ja sokerihelmiä.