812318.jpg

812320.jpg

Esikoisemme lähtee maanantaina koulutielle ja tänään hän sitten vietti ihanassa hoitopaikassa läksiäisiään. Alvari tilasi äitiltä turkinpippurikakun, johon piti laittaa myös suklaareunus. Olin kerran aiemmin jo tehnyt tätä kakkua ja se oli jäänytkin salmiakinystävän mieleen :). Jatkojalostin hieman ohjetta. Aiemmassa kävi niin, että turkinpippurirouheet hieman nesteytyivät tuolla seassa. Nyt en myöskään sulattanut suklaata sekaan vaan laitoin suklaan ihan rouheena. Väri ja olemus muutenkin muuttui aika paljon. Tein pintaan kiilteen turkinpippuriliemestä, mutta hätäilin hieman ja vanha vuokani laskikin reunan välistä tuota litkua sen verran ulos, että täyte jäi kuultamaan rumasti läpi. Sirottelinkin sitten pintaan tuota salmiakkiströsseliä, joka poikamme mielestä maistuu käärmeenkielelle(hyvälle) 522.gif
Kakku olisi ollut kyllä ihan kiva ilman tuota reunastakin, mutta tilattu mikä tilattu, niin tehtävä oli.

Turkinpippurikakku osa 2

Pohja
200g digestivekeksejä
75 g voita sulatettuna


Täyte
0,5 pussia turkinpippurirouhetta
200g vaniljatuorejuustoa
5 dl Floravispiä
5 liivatelehteä
1 pussi Fazerin tummaa suklaarouhetta

Kiille
0,5 pussia turkinpippurirouhetta
2 dl vettä
3 liivatetta

Murskaa keksit ja sekoita sula voi joukkoon . Painele vuokaan tasaisesti.
Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto. Lisää suklaarouheet ja lopuksi turkinppuriliemeen sulatetut liivatteet(laita turkinpippurirouhe aiemmin likoamaan) Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Laita loput turkinpippurirouheet likoamaan 2 dl:aan vettä. Kun ovat liuenneet, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Kaada varovasti kunnolla jäähtynyt liemi hyvin hyytyneen kakun pinnalle ja nosta takaisin hyytymään.

Tämän kakun  alkuperäisen ohjeen sain ystävältäni.